Onderwijsaanbod

Onderwijs-aanbod

Een aanbod aan studierichtingen voor ieders talenten

We kiezen bewust voor een domeinschool, waarbij het accent ligt op de richtingen van de toekomst. In een domeinschool wordt binnen het gekozen domein een reeks richtingen aangeboden die behoren tot de verschillende onderwijsvormen ASO, TSO en BSO. Ons brede aanbod bevat zowel doorstroomrichtingen als richtingen met finaliteit arbeidsmarkt.

Waar mogelijk doen we aan kruisbestuiving tussen de verschillende richtingen en niveaus. Binnen de twee aangeboden studiedomeinen wordt steeds de nadruk gelegd op innovatie en ondernemingszin. Hiervoor zetten we samenwerkingsverbanden op met ondernemingen en sociale organisaties. Als Nederlandstalige school in Brussel zullen we ook veel aandacht besteden aan een goede taalbeheersing van het Nederlands maar ook aandacht schenken aan een goede meertalige ontplooiing.

Het studieaanbod wordt nog in detail uitgewerkt en kan nog wijzigingen ondergaan. Hieronder vind je alvast een voorlopig overzicht van het geplande onderwijsaanbod.

Blijf op de hoogte van het onderwijsaanbod en de inschrijvingen

Studiedomein STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics. Deze internationaal gebruikelijke uitdrukking omvat alle studierichtingen waarin het accent duidelijk ligt op exacte wetenschappen en technologie, techniek of ICT en waarvan de meeste afgestudeerden in een wetenschappelijke en/of technologisch georiënteerde job terechtkomen.

Finaliteit doorstroom

• Wetenschappen-wiskunde (ASO)
  • Moderne talen-wetenschappen (ASO)
  • Technologische wetenschappen & engineering (TSO)
  • Mechatronica (TSO)

Dubbele finaliteit

• Elektrotechnieken (TSO)
  • Elektromechanische technieken (of Koel- & warmtetechnieken) (TSO)

Finaliteit arbeidsmarkt

• Elektrische installaties (BSO)
  • Koelinstallaties (BSO) (onder voorbehoud)
  • Verwarmingsinstallaties (BSO) (onder voorbehoud)

Studiedomein Maatschappij en Welzijn

Finaliteit doorstroom

• Humane Wetenschappen (ASO)
  • Welzijnswetenschappen (TSO)

Dubbele finaliteit

• Opvoeding en begeleiding (TSO)

Finaliteit arbeidsmarkt

• Assistentie in wonen, zorg en welzijn (BSO)

Interesse?

Je bent ouder en geïnteresseerd in de Egied Van Broeckhovenschool als school voor je kind? Het is nu al mogelijk om je gegevens vrijblijvend achter te laten via dit formulier. Zo blijf je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

pexels-photo-3178818